O rachetă Ariane 5, programată să lanseze joi doi sateliţi de telecomunicaţii

O rachetă Ariane 5 urmează să decoleze joi de la centrul spaţial Kourou din Guyana Franceză cu misiunea de a amplasa pe orbită doi sateliţi de telecomunicaţii pentru giganţii AT&T şi Eutelsat, relatează marţi AFP.

”Odată cu a cincea lansare din 2019 şi a doua efectuată cu Ariane 5, Arianespace se pune la dispoziţia a doi lideri mondiali din comunicaţii prin satelit, cu T-16 şi EUTELSAT 7C”, se arată într-un comunicat emis de companie.

Decolarea este programată joi, între orele 18:43 şi 20:30, ora locală în Kourou (între 21:43 şi 23:30 GMT).

Misiunea va dura aproximativ 34 de minute de la lansare până la separarea sateliţilor.

T-16, un satelit pentru servicii de teledifuzare proiectat de Airbus Defence and Space (Toulouse, Franţa) pentru operatorul AT&T (DirecTV), va deservi Statele Unite, Alaska, Hawaii şi Puerto Rico. Durata sa de funcţionare este estimată la 15 ani.

EUTELSAT 7C, construit de Maxar Technologies (Palo Alto, California), este un satelit de telecomunicaţii care va deservi regiuni din Africa, Europa, Orientul Mijlociu şi Turcia. Durata sa de funcţionare este estimată la peste 15 ani.
Articol preluat de pe https://jurnalul.antena3.ro/stiri/externe/o-racheta-ariane-5-programata-sa-lanseze-joi-doi-sateliti-de-telecomunicatii-813357.html

Comentarii

Comentarii

Distribuie