Cum funcţioneaza televiziunea prin satelit de la Orange ?

Serviciul Orange Home TV prin satelit este transmis prin tehnologia Direct to Home (DTH). Prin intermediul acesteia, canalele TV sunt retransmise printr-un sistem digital, direct prin satelit, în orice punct situat în aria de acoperire a acestuia.

Standardul folosit de Orange este Digital Video Broadcast – Satellite 2 (DVB-S2) – a doua generație de DVB-S. Acesta permite transmiterea canalelor atât la calitate SD, cât și HD. Semnalul canalelor TV este comprimat pentru a putea fi disponibil pe satelit, iar metoda de compresie folosită este Moving Picture Experts Group – 4 (MPEG-4).

Satelitul prin care Orange România transmite canalele TV este oferit de SES Astra, unul dintre cei mai mari furnizori globali de servicii de comunicații prin satelit din lume.

Legat de instalare, o antenă satelit de dimensiuni reduse prevăzută cu un LNB (low-noise block), se instalează şi se conectează la un receptor satelit sau direct la televizor printr-un cablu coaxial. Cu ajutorul un card de acces, după pornirea receptorului şi/sau a televizorului, grila de canale TV va fi încărcată spre vizionare în câteva minute.
Articol preluat de pe site-ul www.orange.ro

Comentarii

Comentarii

Distribuie